Πακέτο Διαμονής Πάσχα 2021

4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) με πρωινό

2 ενήλικες και 1 παιδί έως 8 ετών 

Ειδική Προσφορά:   € 240   € 180

Κατάφυτα τοπία, σμαραγδένια νερά, αρώματα και παραδοσιακές γεύσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πασχαλινής Σκοπέλου. Με τα μεσαιωνικά μοναστήρια και τις πολυάριθμες εκκλησιές της, το Πάσχα στη Σκόπελο έχει κατανυκτικό χαρακτήρα. Οι κάτοικοι της παραμένουν πιστοί στις θρησκευτικές παραδόσεις και υποδέχονται όσους επιλέξουν να ζήσουν ένα μοναδικό Πάσχα στη φύση και να βιώσουν τα μοναδικά πασχαλινά έθιμα που διατηρούνται εδώ και αιώνες.

Τα πασχαλινά έθιμα ξεκινούν από το Σάββατο του Λαζάρου. Τα παιδιά φτιάχνουν έναν Λάζαρο από κουρέλια και γυρίζουν τα σοκάκια τραγουδώντας το τραγούδι του, ενώ στη Γλώσσα φουρνίζουν μικρά λαζαράκια από ζυμάρι με μοσχοκάρυδο για μάτια και σταυρωμένα χέρια. Την Κυριακή των Βαΐων, μοιράζονται τα βάγια στους ναούς και οι μέλλουσες νύφες δέχονται από τον ιερέα το κλαδί βάγιας μαζί με ένα χρυσό κόσμημα που προσφέρει η πεθερά τους. Τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νέοι της Γλώσσας φτιάχνουν έναν ξύλινο σταυρό και γυρίζουν στα στενά, ψάλλοντας το «Χαίρε Πύλη». Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι τέσσερις Επιτάφιοι της Χώρας συναντιούνται στο λιμάνι, ενώ μετά την περιφορά του Επιταφίου, κλείνουν οι πόρτες των ναών και ψάλλεται το «Άρατε Πύλας». Στην τελευταία στροφή, χτυπούν όλοι μαζί τα ξύλινα στασίδια ναού, αναπαριστώντας τον θόρυβο του σεισμού που περιγράφουν τα Ευαγγέλια. Την Κυριακή του Πάσχα, στο νησί ψήνουν κυρίως κατσίκι.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •  4 Ημέρες/3 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Δωρεάν διαμονή για ένα παιδί έως 8 ετών.
  • Πρωινό σε μπουφέ.
  • Δωρεάν αναστάσιμες λαμπάδες,  παραδοσιακά τσουρέκια και παραδοσιακά κόκκινα αυγά (στο δωμάτιο).
  • Δωρεάν Wi-Fi internet σε όλο το ξενοδοχείο.
  • Δείπνο Μ. Παρασκευής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής (1,5€ ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση) του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2018.
  • Δείπνο Μ. Σαββάτου (extra χρέωση 19€ ανά άτομο)
  • Γεύμα Κυριακής του Πάσχα – Πασχαλινό γλέντι με ζωντανή μουσική (extra χρέωση 27€ ανά άτομο)

* Στην περίπτωση που κάποιος κλείσει και τα 2 γεύματα (Μ. Σαββάτου και Κυριακής του Πάσχα) θα έχει έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό των 2 γευμάτων.

* Δεύτερο παιδί ή επιπλέον ενήλικας, χρέωση ανά ημέρα 15€ (Με πρωινό).

* Επιπλέον διανυκτέρευση δίκλινου 60€ (Με πρωινό).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2106919111 ή επικοινωνήστε μαζί στο bookings@skopeloshotels.eu